2011. július 23., szombat

Kilövés!

No, hát ezt a napot is megértük, az oldalam elindult: 2011. július 23. szombat reggel 10 óra körül van, odakint zuhog, ennek ellenére a szemét madarak csipognak az ablakom alatt. Megjegyezném, hogy általában nem szoktam ilyen korán kelni, de ma valahogy nem tudtam aludni.

Egyelőre még ismerkedem itt a kezelőfelülettel. Például lehet ilyet is.  Az oldal reményeim szerint folyamatosan fog frissülni, heti egy-két bejegyzéssel. Még az is lehet, hogy szebben fog kinézni.

Gyors FAQ:
- Mi ez?
- Nos ez az én blogom, ami többnyire fantasyval fog foglalkozni, könyvekkel és filmekkel egyaránt. Meg képregényekkel. Lesznek itt kritikák, ismertetők, meg elemzések is akár. Meg sci-fi is, de ahhoz nem igazán értek. Esetleg történelem. De mivel ez az én blogom, és más dolgokat is szeretek, nem tartom kizártnak, hogy írok majd a fociról is, meg a zenéről. Igazi zenéről: Acdc, GnR, a Királynő, Tankcsapda, SP. Igazából ez utóbbi valószínűleg nem lesz, mert a zenéhez sem értek, csak hallgatom.

- Miért?
- Miért ne? Mindenkinek lehet blogja nem? Mert szeretek írogatni. Néhányan még azt is mondják, hogy tudok is, de lehet, hogy csak azért, hogy ne beszéljek.

- Miért most?
- Nemtom. Eddig úgy gondoltam, hogy blogot csinálni nem lehet egyszerű  - jó, persze 50 éves anyukák is csinálnak, meg minden, de nem igazán voltam tisztában a technikai hátterével. Ehhez képest három kattintás volt az egész. Shame on me.

- Ki vagy?
- A nickem Blazious, nagyjából azért, mert anno nem tudtam jobbat kitalálni, így (majdnem) lefordítottam a Balázst. (a szótárban Blasious, de zével szebb, kicsit utal a blaze-re, de az is lehet hogy csak szerintem) Többnyire ezen a néven vagyok fenn más oldalakon is. Amúgy töri-földrajz szakos egyetemista, lassan 23 éves, jóképűnek mondott, humoros, egyedülálló, sportos fiatalember vagyok, szeretem az állatokat, nem dohányzom, alkalmanként fogyasztok csak alkoholt, korban hozzám illő, csinos, kedves, vicces társamat keresem. Ritkán hazudok.

- Miért "A farkas birodalma"?
- Nem voltam felkészülve rá, hogy elnevezzem blogot. De tényleg, a második kattintás után kérte a címet, én meg pánikba estem, ránéztam a könyvespolcomra, és ez volt az egyetlen cím, ami értelmesnek látszott. A Trónok harca most kicsit hájpnak tűnt volna, meg félrevezető is lett volna, csakúgy, mint az Alkonyat ( a Paul S. Kemp-féle, nem a torz tesója). Száműzött kicsit vicces lenne, de már túl vagyok azon a koron, amikor Salvatore után neveznék el valamit, a Kámaszútra meg nem igazán illene egy fantasy bloghoz, bár lehet többen látogatnák.
Szóval Gemmell. Mármint a könyv szerzője. A farkas birodalma (amúgy az Árnyjáró trilógia második része.)
Jó könyv. Meg amúgy is Gemmell a kedvencem, lehetett volna Fehér Farkas, de Skilgannont kevésbé kedvelem, Kallódó hősök, de az a könyv kicsit gyengébb az átlagnál (mármint Gemmell átlagánál), vagy Király a kapun túl. Ez esetben én lehetnék a király, de a kaput nem tudnám megmagyarázni. Úgyhogy így lett a farkas birodalma. Egyben utal a Stark házra is, jó, nem? És semmiképp sem utal Wolverine béna fordítására. Mert az Rozsomák. (Noha a Pókember rajfilmsorozatot vesszük alapul, még jól is járt, ott ugyanis Pézsmapatkány volt.) Persze az is lehet, hogy változik majd a cím. Bár egészem megkedveltem. Szerintem marad.

Nagyjából ennyit a kérdésekről, most nem jut több eszembe, amit magamhoz tudnék intézni.
Szóval ha valaki erre téved, nemsokára jön egy Trónok harca cikk a szereplőkről. Valami összehasonlításféle a sorozatban és az első könyvben betöltött szerepükről. De az is lehet, hogy nem. Ritkán azért hazudok.
Ja, és elállt az eső.

És egy kép, mert lehet ilyet is, és ki akarom próbálni. Ez amúgy A farkas birodalmának a borítója, bár a magyar kiadásban az Árnyjárón szerepelt.
 Amúgy lájkolható a blog a facsén, egyelőre nem jöttem rá az oldalra hogy lehet kirakni a tetszik gombot. Az egyes bejegyzések alatt már ott van, addig is:
A farkas birodalma a facebookon

1 megjegyzés:

  1. Sok sikert a bloghoz, a stílusod így elsőre nagyon hangulatos, élvezetes olvasni :)

    üdv. Dominik
    (nem is tudom, hogy a WP fiók milyen nicket ír ki)

    VálaszTörlés